JIPPI!!

Vår superflinke lærling, Eli, har vunnet bronsemedalje i Norgesmesterskapet for blomsterdekoratører!!!!!
I knivskarp konkurranse med 15 andre lærlinger i et mesterskap med meget høyt nivå er dette en STOR prestasjon og vi er KJEMPESTOLTE!!

 Alle som deltar i Norgesmesterksap må kvalifisere seg gjennom et distriktsmesterskap som foregår i alle fylker i hele landet. Her er det to klasser, klasse A for faglærte og andre som har jobbet mer enn fire år i blomsterbutikk. Klasse B er for lærlinger, elever og andre som har jobbet i blomsterbutikk i mindre enn fire år.

 Den første oppgaven er en overaskelsesoppgave hvor alle får den sammen oppgaven uavhengig av klasse. I år var den at vi skulle lage en borddekorasjon som skulle inneholde den utdelte lysestaken og lyset og skulle plasseres på et rundt bord. Vi fikk også utdelt de samme blomstene og materialene.


 Den neste oppgaven er en forberedet oppgave som vi fikk noen månder før konkurransen. Her lød oppgaveteksten som følger; Du skal lage et objekt som skal stå på en sokkel. Tema: Nasjonalromantikken. Sokkelen skal være svart og skal ikke dekoreres.
Eli tok her utgangspungt i rosemaling og brukte pepperkorn, lyng, krysanthemum og ceropegia.


Her er Eli med sin finale oppgave sammen med Blomster Finn.

Utifra disse to oppgavene kom de syv beste i A klassen og de fem beste i B klassen videre til finalen hvor vi fikk en ny oppgave. Her skulle det lages et valgfritt brudearbeid til en bunad. Vi fikk velge mellom to bunader. Her fikk vi også utdelt samme blomster og materialer samt en svart pute som arbeidet skulle stilles ut på.

Arbeidene står utstilt hos Solstrand Blomster for de som vil komme å se de!Ingen kommentarer: